Over

Arjanne Holsappel

Wie ben ik? Wat doe ik?

Op 29 jarige leeftijd, werd ik welzijnsmedewerker op een afdeling met ouderen met de aandoening: dementie. Deze doelgroep won per direct mijn hart. Met heel veel plezier heb ik voor hen gewerkt, eerst betaald, maar vandaag de dag vrijwillig. 

Het effect van muziek op ouderen is groot. Mijn persoonlijke ervaring is dat er een heel gemêleerd gezelschap is binnen in een verzorgingshuis. Om iets aan te bieden wat de meesten aanspreekt – en wat ontspannend werkt in veel gevallen – is dit project. 

Kanaal van dit project: Nederlandse Volksliedjes, gemaakt voor verzorgingshuizen.

Veel ouderen met dementie zijn prikkel gevoelig. Er is geregeld nog herkenning van muziek van vroeger. Maar mijn ervaring is dat het vaak drukke actieve muziek is – en daar is niks mis mee. Maar het is lastig om een gesprek te voeren door de muziek heen, of tot rust te komen bij deze muziek. 

In mijn ervaring als welzijnsmedewerker heb ik geregeld Yoga muziek opgezet, of meditatieve muziek. De sfeer veranderde daardoor, en ook bij het personeel. Er was rust. Daarbij ben ik ook geregeld zelf achter de piano gekropen en wat ik bemerkte was dat de mensen echt tot zichzelf kwamen. 

Na nagedacht te hebben wat ik voor hen kon betekenen, heb ik een project opgezet, waarin oud Nederlandse volksliedjes op een rustgevende manier werd ingespeeld. Dan is er de herkenning van klank – en tegelijkertijd wordt er ook rust overgebracht. Tegelijk worden er beelden uitgezonden, zodat de mensen het op de televisie kunnen bekijken en beluisteren.

_____________

arjanneholsappel@gmail.com

Mijn naam is Arjanne Holsappel. En ik ben geboren in 1990 in Veenendaal. Wat ik doe, doe ik met mijn hart en met volle inzet. Ik houd van ouderen en wil doormiddel van dit project iets bieden, waar ik van denk dat het hen helpen gaat.

Mijn contact gegevens zijn:

Info@nederlandsevolksliedjes.nl

_____________

Dit project is tot stand gekomen met donaties. Iedereen die bijgedragen heeft, wil ik hierbij en daarvoor hartelijk bedanken.